|
Wendjoe BV - Waspik - Netherlands Fabrikant van Hoogwaardige Rijstafelproducten, Sambal, Chilli & Soja Sausen, Ingredienten voor Oosterse Gerechten, en Wereldwijd Private Label Producten |
![]() |
|
Wendjoe's Oosterse Speklapjes RECEPT VOOR 4 PERSONEN BENODIGDHEDEN: 4 grote of 6 kleine
speklapjes (samen circa 500 gram) 2 theelepels Sambal BEREIDEN:
Bestrooi
de speklapjes met
peper (Let op: Doe er geen zout op want dat zit al in de ketjap). Strooi het gemberpoeder er over.
Pel
de knoflook, hak de knoflook fijn en strooi de knoflook over de speklapjes.
Voeg
water toe tot de speklapjes net onder staan.
Controleer
circa 10 minuten voor het einde van de kooktijd of er nog voldoende vocht
in de pan zit, voeg zo nodig wat water toe (vergis je niet in het vet dat
uit de speklapjes komt, als dat apart zichtbaar is moet er zeker wat water
bij). Haal na 40 minuten koken de deksel van de pan en laat het kookvocht op matig tot hoog vuur inkoken. Let op, het kan ineens erg snel gaan ! Zet het vuur meteen uit als het vet in de pan apart zichtbaar wordt.
Haal de speklapjes uit de pan.
Er drijft nu erg veel vet op de saus in de pan. Giet - naar keuze - al het vet of een deel ervan uit de pan - dit vet wordt niet gebruikt.
Tip: Giet het in bijvoorbeeld een soepkom het kan dan als het afgekoeld is, makkelijk weggegooid worden (of in de koelkast bewaard worden voor andere doeleinden).
Giet 2 deciliter water in de pan. Breng het water aan de kook en roer de 'aanbaksels' los.
Bind
de saus met in water aangeroerde maïzena.
(Tip
nodig? Klik hier).
Smakelijk
eten! |
![]() |
|